نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

سوراخ كردن گوش كودك و نوزاد دختر در چه زماني مناسب است؟ بسياري از والدين دوست دارند گوش نوزادشان را سوراخ كنند و گوشواره‌اي جهت زيبايي بيندازند. والديني ازسوي ديگر مخالف اين امرند و از سوراخ كردن گوش نوزاد وحشت دارند. سوراخ كردن گوش كودك در بسياري از فرهنگ‌هاي ديگر هم رايج است. اين يك مسأله و انتخاب شخصي است. ولي والديني كه گوش نوزادشان را سوراخ مي‌كنند بايد قبل و بعد از آن نكات و مراقبت‌هايي را رعايت كنند تا سلامت نوزاد حفظ شود. شايد شما به عنوان والدين كودك، مطمئن نيستيد كه آيا گوش كودك را سوراخ كنيد يا خير؟ آيا اين كار بي خطر است؟ زمان مناسب آن چه سني است؟ عوارضي هم دارد؟ و خيلي سوالات ديگر. در ادامه به تمام اين سوالات پاسخ داده‌ايم. اما مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك استفاده نماييد.

منبع: سوراخ كردن گوش كودك | عوارض و بهترين زمان سوراخ كردن گوش نوزاد

زمان مناسب سوراخ كردن گوش كودكان

در مورد زمان مناسب براي سوراخ كردن گوش كودك، نظرات متفاوتي وجود دارد. عده‌اي مي‌گويند نمي‌توان براي آن سن مشخصي تعيين كرد، ولي پزشكان و روانشناسان نيز نظرات متفاوتي دارند.

بيشتر بخوانيد: تربيت كودك

نظر پزشكان

پزشكان معتقدند قبل از 6 ماهگي نبايد گوش نوزاد را سوراخ كرد. زيرا در اين دوران گوش درد نوزاد زياد اتفاق مي‌افتد و سوراخ كردن ممكن است آن را تشديد كند. از سويي هم به اعتقاد متخصصان، قبل از 6 ماهگي هنوز سيستم ايمني بدن نوزاد تكميل نشده است. اگر به دنبال سوراخ كردن گوش عفونتي اتفاق افتد، نوزاد قادر به مقاومت كافي نيست. به نظر مي‌رسد به اعتقاد پزشكان سنين 6 يا 7 سالگي بهترين زمان براي انجام اين كار است. اگر كودك خودش از شما بخواهد كه خيلي بهتر است.

بيشتر بخوانيد: عطر زدن به كودك

نظر روانشناسان

نظر روانشناسان نيز همچون پزشكان است. آن‌ها هم با انجام اين كار در ماه­‌هاي اول شديدا مخالفند و مي‌گويند بايد وقتي كه كودك خودش بخواهد گوشش را سوراخ كنيد. البته از قبل بايد درباره دردناك بودنش به او بگوييد، تا كودك آگاهانه انتخاب كند. كودك با سوراخ كردن گوش در ماه­‌هاي نخست تولد، شايد دردي را نشان ندهد، اما به اين معني نيست كه درد نمي‌كشد، او در اين دوران آنقدر كوچك است كه نمي‌تواند بگويد درد دارد.

مهم‌ترين دليل براي انجام ندادن اين كار در ماه­‌هاي اول، امكان آسيب به روحيه كودك است. شايد دردي كه والدين و پزشك به او وارد كردند در ناخودآگاه ذهنش بماند، چون كودك هنوز توانايي درك اين كار آن‌ها را ندارد.

به طور كلي بهتر است هنگامي گوش كودك سوراخ شود كه خودش كاملا به اين كار آگاه باشد و با شوق از شما بخواهد. اينگونه مي‌تواند به آن دست نزند و از روي ناآگاهي مشكلي پيش نياورد و خودش مراقبت كند. هم اينكه در اين زمان، وجود اندكي درد ناشي از آن را خودش قبول مي­‌كند. توجه كنيد كه به خاطر زيبايي يا سنت دست به كودك آزاري نزنيد.

براي آشنايي با اشتباهات تربيتي والدين كليك كنيد.

بهترين فلز براي گوشواره كودك

بي‌شك بهترين فلز قيمتي براي گوشواره كودك، طلاي زرد ۱۸ عيار است. زيرا طلا حساسيت و خطر عفونت كمتري به‌دنبال دارد. فلزاتي مانند نيكل و كبالت آلرژي‌زا مي‌باشند و بسياري از كودكان به اين فلزات حساسيت نشان مي‌دهند. براي همين كارشناسان معتقدند نبايد از طلاي سفيد براي گوش كودكان استفاده كنيد، چونكه طلاي سفيد نيكل دارد و بدن كودك به آن حساس خواهد بود.

فلز ديگري كه مناسب گوشواره كودك است، استيل‌ ضد زنگ مي‌باشد. در ساخت اين نوع استيل هيچ‌گونه نيكل يا فلز ديگري به كار نرفته است، در نتيجه بدن كودك هم به آن حساسيت نشان نخواهد داد. بعد از استيل ضد زنگ هم به ترتيب، نقره استرلينگ، پلاتين و تيتانيوم گزينه‌هاي خوبي براي گوشواره‌ي كودكان مي‌باشند.

مراحل سوراخ كردن گوش كودكان

سوراخ كردن گوش كودكان هم مشابه بزرگسالان است و مراحل زير را دارد.

مرحله اول: ضد عفوني كردن محل سوراخ با الكل يا هر ماده ضدعفوني‌كننده ديگر توسط تكنيسين يا پزشك مربوطه.

مرحله دوم: ايجاد سوراخ با پانچ‌هاي سوزني يا هر وسيله‌اي كه والدين ترجيح مي‌دهند يا متخصص توصيه‌ دارد. در تمام روش‌ها به دليل طول كشيدن چند دقيقه‌اي، مقداري درد وجود خواهد داشت.

مرحله سوم: فلز انتخابي براي پر كردن سوراخ‌ها طلاست. گوشواره طلا جهت جلوگيري از بسته شدن سوراخ مناسب است. چرا كه با طلا عفونت و واكنش‌هاي آلرژيك احتمال كمتري دارد.

مرحله چهارم: ادامه ضدعفوني كردن محل سوراخ در منزل به مدت يك هفته. محل ايده‌آل براي سوراخ كردن نيز پايين لاله گوش است.

عوارض سوراخ كردن گوش

عفونت شايع‌ترين عارضه سوراخ كردن گوش است، كه مي‌تواند عفونتي ساده و جزئي باشد يا عفونت‌هاي مهم مانند سل و هپاتيت. از ديگر عوارض سوراخ كردن گوش درماتيت تماسي يا به عبارتي حساسيت به گوشواره مي‌باشد. برخي از كودكان هم به بعد از سوراخ كردن گوش دچار عارضه كلوييد يا گوشت اضافي مي‌شوند كه موجب خارش و سوزش گوش مي‌شود. براي جلوگيري از اين عارضه مي‌توان پماد‌هايي چون تتراسايكلين در ۲۴ الي ۴۸ ساعت اول و حداقل ۳ بار در روز توصيه كرد. نكته مهم اين است كه اگر كودك شما به بيماري دريچه‌ قلب يا نقص ايمني مبتلاست، سوراخ كردن گوش ممنوع است.

نشانه‌هاي عفونت سوراخ گوش كودكان

بعد از سوراخ كردن گوش اگر هرگونه قرمزي، تورم يا آب‌دادن، خارش، درد يا حساس شدن گوش را مشاهده كرديد، نشانه عفونت است و بايد هر چه سريعتر كودك را نزد پزشك ببريد. شايد گوش كودك به فلز گوشواره حساسيت نشان داده است، در اين صورت پزشك با عوض كردن گوشواره مشكل را حل مي‌كند. ولي اگر عفونت كرده باشد، پزشك آنتي‌بيوتيك تجويز مي‌كند. اگر با اين كارها عفونت رفع نشد، بايد گوشواره‌ها را درآورد و حداقل ۶ ماه صبر كرد. بعد از آن مي‌توانيد دوباره اقدام به سوراخ كردن گوش كودك كنيد، البته نزد متخصص اين كار.

حتما دقت كنيد كه اگر عفونت در سوراخ گوش اتفاق افتد، ايجاد گوشت اضافه روي پوست بيشتر احتمال خواهد داشت. از اين جهت بيشتر مراقب كودك باشيد و با مشاهده هر نشانه‌اي از عفونت فورا آن را بررسي كنيد.

مراقبت‌هاي لازم بعد از سوراخ كردن گوش كودك

بهبود زخم سوراخ كردن گوش، حتي اگر در بهترين كلينيك زيبايي انجام شود، ممكن است طول بكشد. ايمني كودك و نيز مراقبت از گوش‌هاي سوراخ شده، عواملي تاثيرگذار در بهبود ان است. روز اول سوراخ كردن گوش، حتما زخم‌ها را تا 7 روز با محلولي چون پراكسيد هيدروژن رقيق شده ضدعفوني كنيد. مراقب باشيد در اين مدت گوش كودك را خيس نكنيد. اگر ديديد گوش نوزاد تورم دارد يا چركي شدند، بهتر است با محلول ضعيف پرمنگنات پتاسيم شستشو دهيد تا ورم بخوابد.

گوشواره‌ها را نيز در يك ماه اول بعد از سوراخ كردن، از گوش در نياوريد. اگر خواستيد گوشواره را تعويض كنيد، حتما با دستان استريل و با دقت انجام دهيد. تا بهبودي كامل گوش‌ها، يعني تقريبا يك و نيم تا دو ماه، با كودك به استخر نرويد و موهاي بچه را قشنگ جمع نماييد تا به گوشواره‌ها نچسبد و گير نكند.

سخن پاياني

سعي كرديم در اين مطلب تمام اطلاعات لازم در مورد سراخ كردن گوش كودك را به شما شرح دهيم. لازم است توصيه ­‌كنيم هرگز گوش كودك خود را در منزل سوراخ نكنيد. زيرا اگر اين كار به درستي انجام نشود امكان دچار شدن به عوارض و مشكلات عفونتي بيشتر است. حتما براي اين كار به كلينيك‌ها يا درمانگاه و پيش افراد متخصص مراجعه كنيد. بعد از بهبودي كامل محل سوراخ گوش بهتر است گوشواره‌هاي طلا بيندازيد. زيرا در طلا احتمال ايجاد عفونت و حساسيت از فلزات ديگر كمتر است.

براي دريافت مشاوره در زمينه سوراخ كردن كودك و نوزاد مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

منبع: سوراخ كردن گوش كودك | عوارض و بهترين زمان سوراخ كردن گوش نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/10  ] [ ۱۷ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب